خشونتهای جنسی یکی از انواع خشونت است کە زنان در جوامع مختلف با آن مواجە هستند.
این نوع خشونت میتواند کلامی، فیزیکی و روانی باشد.
اکثر زنان در محیط کار با چنین خشونتهایی مواجە میشوند، در کشورهای کە فرهنگ و قوانین آن زنستیز هستند، چنین رویدادهای تاثیر بسزا و منفی در زندگی زنان خواهد داشت و نا امن بودن محیط کار میتواند، باعث خانەنشین شدن زنان شود.
از آنجا کە مردان، بیشتر از زنان در موقعیت برتر اجتماعی و اقتصادی قرار دارند، خواستەها و امیال جنسی خود را در محیط کار بروز میدهند.
مردان از طریق شوخیهای جنسی، متلک، اسرار بر انجام کارهای زنان در محیط کار و دیگر خشونتهای کلامی، زمینە را برای خشونتهای جنسی دیگر فراهم میکنند.
اکثر این خشونتها از سوی مدیران انجام میشود، زنان بە دلیل ترس از دست دادن شغل، مقصر شناختە شدن از طرف جامعە، ممانعت خانوادە برای ادامە کار، پیدا نکردن شغل مناسب، اکثرا در برابر چنین خشونتهای سکوت میکنند، برخی از زنان معتقدند کە قوانین ایران در چنین مواقعی از آنان حمایت نمیکند، حتی زنان را عامل تحریک مردان میداند.
خبرگزاری برنا، شیوەهای متفاوت آزارهای جنسی را از زبان زنان شاغل بیان کردە است.
شقایق زنیست شاغل کە از این موضوع بە ستوە آمدە.
او، بە این خبرگزاری چنین گفتە است: "رئیسم به بهانههای مختلف من را به اتاقش میکشاند و در حین بیان صحبتهایش، به من نزدیک میشود. من در این مواقع خودم را در صندلی جمع میکنم تا هرچه زودتر از اتاق بیرون بروم. من نمیتوانم اعتراض کنم چون کارم را از دست میدهم، حتی اگر از این شرکت هم خارج شوم، کجا میتوانم بروم که شرایط متفاوت باشد؟".
آماری دقیقی از میزان خشونی جنسی در محیط کار ایران،، بە دلیل سکوت زنان و عدم ارادە برای شکایت کردن،، در دست نیست، اما تحقیقات محدودی در این زمینە از طرف جامعەشناسان انجام شدە است.
نتایج یکی از این تحقیقات کە در تهران، و روی ٨٢ زن صورت گرفتە است، نشان میدهد کە میزان گستردگی آزار جنسی در محیط کار ٧٥ درصد است.
تبعیض جنسیتی کە در خانوادەها وجود دارد در قالب رفتاری کە با دختر بچەها انجام میشود، باعث از بین رفتن اعتماد بە نفس آنان میشود.
در این مورد مدارس و خانوادەها تا حدودی هماهنگ عمل میکنند.
مدارس نیز از همان کودکی، دختران را برای نقش مادری آمادە میکنند، درسهای دینی کە در مدارس تدریس میشوند زنان را در روابط جنسی، مقصر میداند.
آموزش در محیط خانە و مدرسە باعث کاهش اعتماد بە نفس زنان شدە و زنان را عامل بیآبرویی میداند، در نتیجە زنان و دخترانی کە با خشونت جنسی در محیط کار مواجە میشوند، از ترس از دست دادن آبرویی کە همان از کودکی برایشان تداعی شدە است، در برابر خشونت سکوت میکنند.
گزارشی از بخش فارسی تلویزیون آرین